8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Delta wil glasvezel aanleggen in Nieuwerkerk bij voldoende animo

De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen voor het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze dino kondigt een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met snel en stabiel internet via glasvezel! DELTA Netwerk start met een glasvezelcampagne in Nieuwerkerk. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 13 juli 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

‘Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. Thuiswerken, studeren, streamen, gamen, zorg op afstand, maar ook het op afstand bedienen van techniek in huis wordt allemaal steeds gebruikelijker. We zien de behoefte aan internetcapaciteit elk jaar groeien. Daarom zijn we blij dat ook Nieuwerkerk aan den IJssel toegang krijgt tot het netwerk van de toekomst,’ aldus projectleider Konrad van Wijngaarden van DELTA Netwerk.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan iedereen op deltanetwerk.nl
een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Melden inwoners zich vóór 13 juli 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

(Online) informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Deze vinden plaats op:

 • Donderdag 2 juni 2022 in het Kerkelijk Centrum aan de J.A. Beijerinkstraat 53
 • Dinsdag 7 juni 2022 in het Kerkelijk Centrum aan de J.A. Beijerinkstraat 53
  Meer informatie is te vinden op deltanetwerk.nl.

  Ook is er een online een informatieavond. Op dinsdag 31 mei vanaf 19.30 uur kan iedereen deze
  bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Aanmelden hiervoor kan via deltanetwerk.nl

  Wie is DELTA Netwerk?
  DELTA Netwerk is één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de
  aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk
  mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo’n 950.000
  huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere
  maand zo’n 20.000 adressen bij.

Teleurstellingen in buitengebieden Zevenhuizen en Moerkapelle

Overigens heeft Delta netwerken teleurstellingen veroorzaakt in de buitengebieden van Zevenhuizen en Moerkapelle in de gemeente Zuidplas. Hier kregen, ondanks toezegging, tientallen woningen geen glasvezel omdat, volgens Delta er een buurman niet mee wilde werken. De bewoners denken er anders over. Dit heeft zelfs geleid tot politieke vragen in de gemeenteraad van Zuidplas.

Advertentie