8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

PGCZ organiseert themabijeenkomsten in Zuidplas en Waddinxveen

Het Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken (PGCZ) organiseert in Zevenhuizen, Waddinxveen en Nieuwerkerk aan den IJssel diverse themabijeenkomsten voor haar doelgroep. Deze bijeenkomsten zijn opgedeeld in sessies met een aantal sprekers en het gesprek met elkaar. Bij elke bijeenkomst is er een informatiemarkt met diverse organisaties.

Op woensdag 25 mei van 19:30 tot 22:00 uur is er in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen een themabijkomst over Wet Maatschappelijke Ondersteuning & Onafhankelijke Cliënt Ondersteuning Zuidplas. De gemeente Zuidplas, stichting Zo!, Stichting MEE en Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb) komen met sprekers. Op de informatiemarkt staan er diverse kramen waaronder iDB, Kernkracht, Ieder(in) en de Boodschappenkast.

Het PGCZ heeft op woensdag 1 juni van 19:30 tot 22:00 uur een presentatiebijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging Be Fair in Waddinxveen. Naast dat PGCZ zich voorstelt in Waddinxveen spreken daar Ieder(in) over de lokale inclusie agenda, Ongehinderd over toegankelijkheid en stichting iDb over ongelijke behandeling. Deze organisaties staan ook op de informatiemarkt.

Op donderdag 16 juni van 19:30 tot 22:00 uur organiseert het PGCZ een themabijeenkomst over de lokale inclusie agenda in Zuidplas. Deze bijeenkomst is in het Kerkelijk Centrum aan de J.A. Beijerinckstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sprekers zijn de Gemeente Zuidplas over Inclusie in Zuidplas, Ieder(in) over de Lokale Inclusie Agenda, Ongehinderd over toegankelijkheid en
Stichting IDb over Ongelijke behandeling. Aan de einde van de avond is er een informatiemarkt met o.a.: Ongehinderd, Stichting IDb, Ieder(in), De Boodschappenkast en het Mantelzorgondersteuning Zuidplas.

Voor alle drie de bijeenkomsten kan men zich aanmelden op www.pgcz.nl

Advertentie