8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

BLOKtalk op 23 mei in ‘t Blok Nieuwerkerk

BLOKtalk is een avond die op de vierde maandag van de maand wordt gehouden van 19.00 tot 22.00 uur en toegankelijk is voor jongeren vanaf 14 jaar. De volgende is op  maandagavond 23 mei van 19.00 – 22.00 uur.

Het uitgangspunt is dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen praten over onderwerpen waar je niet lukraak met iemand een priet-praatje over zou beginnen. Laagdrempelig, nuchter en zonder er iets heel zwaars van te maken kan er ingegaan worden op problemen waar jongeren in hun leven tegen aanlopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: gescheiden ouders, sombere gedachten, stress, zorgen maken, zelf-beschadiging, verlies van vrienden of familie, depressie, de vraag: Wat is mijn toekomstbeeld?, drugsgebruik etc.

Het is in een fijne omgeving, namelijk de zaal van ’t Blok met allerlei mogelijkheden: een podium, bar, groot scherm + beamer, verlichting, muziekinstallatie etc.. De avond wordt iedere keer anders vorm gegeven, waardoor het aantrekkelijk, speels en creatief blijft. Het kan de vorm krijgen van een gesprek met elkaar, een spreker, iemand met ervaring die zijn/haar verhaal vertelt, een documentaire, spoken word, muziek of bijvoorbeeld ervaringstheater. Ook zijn er iedere avond jongeren aanwezig die getraind zijn en zelf ervaring hebben in jeugdhulp (Expex).

Zo bekeken komen waardevolle zaken in het leven naar voren waar niet zo gauw over gepraat wordt zoals: omgaan met eenzaamheid, bespreekbaar maken van problemen waar tegen aan gelopen wordt (zeker ook met het oog op de effecten van de corona-maatregelen de afgelopen twee jaar), weerbaarder worden door contact, openheid en delen met elkaar en door informeren en informatie krijgen.

Jongerencentrum ‘t Blok zit aan het IJsermanpad 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie