8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Gemeente Zuidplas gaat inrichting kruising Strandweg bekijken na dodelijk ongeval

De gemeente Zuidplas gaat met de recreatieschap Rottemeren en de verkeers adviseur van de politie eenheid Den Haag de situatie van de kruising van de Strandweg met het Adriaan Huysmanpad in Oud Verlaat (Zevenhuizen) nader bekijken. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws.

Uit de beantwoording blijkt dat het technische beheer van de weg een verantwoordelijkheid is van het Recreatieschap als eigenaar van de grond en wordt uitgevoerd door Staatsbosbeheer. De woordvoerder geeft aan dat de juridische wegbeheer voor het gebied een verantwoordelijkheid is voor de gemeente Zuidplas. Verkeersbesluiten die genomen worden over bijvoorbeeld inrichting en ontheffingen worden dan ook uitgevoerd door deze gemeente.

Bij een aanrijding op zondag 8 mei kwam een 94 jarige fietser uit Rotterdam om het leven op dit kruispunt waar markeringen half verdwenen zijn en daarmee onduidelijkheid heerst. Hoewel de inrichting vragen oproept, lijkt het of het motorvoertuig voorrang had op de fietser. Het gebied is een zogenaamde 30 km zone binnen de bebouwde kom. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie doet onderzoek en zal hier haar bevinden delen met de gemeente Zuidplas. De weg was eerder aangepast door het recreatieschap.

Advertentie