8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

Voorbereiden voor het praktisch verkeersexamen met video’s

Komende week starten de praktische verkeersexamens weer in de dorpen van Zuidplas. Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas (VVN) organiseert de examens en mag rekenen op medewerking van gemeentelijke BOA’s, wijkagenten en aspiranten van politie. Alle blauwe pijlen op de route zijn weer opgefrist, de hesjes liggen schoon klaar en de vrijwilligers, zonder wie het examen niet mogelijk is, zijn ingedeeld.

Maandag 16 mei wordt het eerste examen afgenomen in Moordrecht nadat wethouder Schuurman het startsein heeft gegeven. VVN roept weggebruikers rond de routes op zich aan de verkeersregels te houden en de examenkandidaten bijv. geen voorrang te verlenen als ze dat niet horen te krijgen, zodat een goede beoordeling van de deelnemers mogelijk is.

VVN Zuidplas wil dat de kinderen minimaal 1 x de route gereden hebben en roept ouders op om de route samen met hun kind te oefenen. Om dat makkelijk te maken heeft VVN een filmpje van elke route laten maken, waarin de kinderen tips en aanwijzingen kunnen zien. Als het filmpje bekeken is, en daarna de route geoefend is, is het bijna onmogelijk om niet te slagen voor het verkeersexamen.

De filmpjes zijn te vinden op https://www.vvn-zuidplas.nl/filmpjes-van-examenroutes/

Advertentie