8.5 C
New York
donderdag 19 mei 2022

SAZ fotoclub is leerzaam voor iedere fotoliefhebber

Senioren Actief Zuidplas heeft een fotoclub die regelmatig bij elkaar komt in de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze club kijkt naar de techniek van de apparatuur, technieken van het maken van foto’s en naar elkaars werk.

Bijzondere is dat niet iedereen bij de bijeenkomst beschikt over hoogwaardige apparatuur, het maken van een foto kan ook gewoon met een kleine camera mee op de fiets. Juist deze diversiteit van de deelnemers en een ieders kennis maakt de fotoclub leerzaam voor een ieder.

Een van de behandelde thema’s van afgelopen keer was de zogenaamde macrofotografie waarbij alle technische mogelijkheden zoals telelenzen, tussenringen en omkeerlenzen werden besproken. Andere onderwerpen is het overzetten van dia naar foto of het gebruik van fotobewerkingssoftware op de computer. Daarnaast wordt er gekeken naar elkaars werk met alle respect voor ieders idee om foto’s te maken.

Op 19 mei is er weer een bijeenkomst van de fotoclub en op 2 juni gaan de leden op fotosafari op het Eiland van Brienenoord. De SAZ vraagt aan de deelnemers een kleine bijdrage voor deelname. Meer informatie is verkrijgbaar bij Hans Ditters via hjditters@kpnmail.nl of 06 – 43 65 77 41

Advertentie