8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Zenuwachtig aan de start van het praktisch verkeersexamen (+video)

De eerste 18 deelnemers van de St. Jozefschool in Moordrecht mochten op maandagmorgen 16 mei het spits afbijten voor het praktisch verkeersexamen op de fiets. De leerlingen kregen hesjes aan, de politie keurde de fietsen, een meneer van Veilig Verkeer Nederland gaf nog uitleg en een andere meneer in een net pak had het over pinguins en dan die meneer en die mevrouw die foto’s aan het maken. Kortom een hoop indrukken voor de start van het examen.

De gemeente Zuidplas, de politie en Veilig Verkeer Nederland Zuidplas hebben veel tijd gestoken om het praktische verkeersexamen tot een succes te maken. Maar dit jaar moesten er nog snel vier bellen te leen op de fietsen worden gemonteerd en twee leerlingen mochten door het ontbreken van goede bescherming van bij de ketting en het tandwiel niet van start met hun fiets.

“Het is niet eerder voorgekomen dat we zoveel leenbellen hebben moeten regelen, daar moeten ouders echt zelf ook op letten”, legt Cees van de Bovenkamp van Veilig Verkeer Nederland Zuidplas uit. “Er zijn vandaag 68 kinderen gestart die gemiddeld net iets meer dan 2 fouten hebben gemaakt. Helaas zijn 2 kinderen gezakt vandaag”, legt hij uit

Dinsdag 17 mei is het examen in Moerkapelle en Zevenhuizen en woensdag in Nieuwerkerk aan den IJssel. De school met de minste fouten krijgt de wisselbeker. In 2021 won de Prins Willem Alexander in de Esse de beker. En die pinguin in pak? Daarmee bedoelde wethouder Schuurman mee dat je je arm niet langs het lichaam moet laten hangen, maar vooral duidelijk moet uitsteken bij het afslaan. Schuurman is ambassadeur van nul verkeersslachtoffers en vindt het examen heel belangrijk.

Advertentie