8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Grote brand met veel werk in schuur Moerkapelle

Op zondagmiddag 22 mei brak er om half 3 een brand uit in een schuur aan de Herenweg in Moerkapelle. Direct werden de brandweer van Boskoop, Benthuizen en Zoetermeer opgeroepen. Al snel moest de brand worden opgeschaald naar een Grote brand en later naar een gecoördineerde aanpak via een GRIP1 procedure.

Door het warme weer stroomden veel mensen naar de Herenweg en werden tegengehouden door de politie. Op de zolder lagen hooibalen waarin hotspots werden gemeten. Met een kraan werd een gat in het dak gemaakt en door ondersteuning van het drone team kon men de hotspots vinden en blussen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen maar de emissie is volgens de brandweer beperkt gebleven tot het terrein rond de boerderij. De bewoners van de omliggende woningen zijn geïnformeerd. Bij de brand zijn er geen mensen of dieren gewond geraakt. Om 17:58 uur werd het sein Brand Meester geven.

Naast de eerder genoemde korpsen is er bijstand verleend door de korpsen van Waddinxveen, Zevenhuizen, Gouda, Rijswijk, Wateringen, Koudekerk, Alphen aan den Rijn, Leiden en Ouderkerk aan den IJssel.

Advertentie