8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

Hemelvaartsdag? Zevenhuizen? Autocross! (video)

Op Hemelvaartsdag is het vaste prik in Zevenhuizen: autocross! Henk Wooning (EZHACO) heeft dit jaar opnieuw gezorgd voor een spectaculair en prima georganiseerd evenement met een mooi programma langs de Bierhoogtweg in Zevenhuizen. Deelnemers en toeschouwers konden genieten van een mooie cross waarbij ze – zoals bijna altijd – konden rekenen op een droge dag met een heerlijke temperatuur.

Bij de voorbereidingen moest Wooning door diverse ambtelijke barrières heen, zoals het aanvragen van vergunningen en instemming van de veiligheidsregio’s. Er is in de voorbereidingen, maar ook tijdens het evenement veel personeel op de been: zowel vrijwillig, maar ook ingehuurd. Tijdens de dagen voorafgaand aan het evenement had de crew te maken met veel en heftige regenbuien, waardoor de voorbereidingen uitliepen op het schema. Maar op deze Hemelvaartsdag leek alles afgerond en goed geregeld te zijn. De positieve reacties die onze verslaggevers van de deelnemers mochten horen bevestigden het beeld dat ze hadden.

Henk Wooning, EZHACO

Toestromend publiek werd door veel verkeersregelaars naar een parkeerplek geleid: zowel voor auto’s als voor (brom)fietsers en motoren was voldoende parkeerruimte beschikbaar. Mede door deze verkeersregelaars verliep de aan- en afvoer van bezoekers vlekkeloos.

In het kader van ‘al doende leert men’ is deze editie gekozen voor een horeca-eiland: alle horeca en de muntverkoop waren op een specifiek deel van een weiland ingericht, zodat bezoekers niet over het hele terrein op zoek hoefden te gaan naar een hamburger of een blikje frisdrank.

Foto’s door Gouwe IJssel Nieuws van het evenement zijn op Facebook te bekijken: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2016718225196597&type=3

Een impressie van het spektakel is samengevat in een video:

Advertentie