8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Ryan Adriaanse(D66) volgt Klovert op in raad Zuidplas

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering van Zuidplas worden de drie opengevallen plekken van de benoemde wethouders ingevuld. Bij benoeming keren de voormalige raadsleden Bakker (ChristenUnie/SGP) en Uit de Bulten (VVD) weer terug, voor D66 wordt nieuwkomer Adriaanse benoemd. Mark Clavaux wordt voor D66 de nieuwe fractievoorzitter.

Ryan Adriaanse (21) uit Zevenhuizen is al wel fractieadviseur voor de democraten en studeert Ruimtelijke ontwikkeling & Climate management. Hiermee is Adriaanse na zijn benoeming veruit het jongste gemeenteraadslid, een titel die hij gaat overnemen van raadslid Verdoes (ChristenUnie/SGP). Adriaanse gaat de plek van Frans Klovert invullen die vorige week als wethouder werd benoemd.

Cindy Uit de Bulten (VVD) keert na even in de wachtkamer gezeten te hebben weer terug in de gemeenteraad alwaar ze de opengevallen plek van wethouder de Haas zal invullen. Ard Bakker(ChristenUnie/SGP) zat in diezelfde wachtkamer, bij de verkiezingen kwam hij net buiten de fractie te vallen voor voorkeurstemmen voor Rina Schuil-Stoorvogel maar nu Schuurman als wethouder is benoemd, mag hij weer plaatsnemen in de raad.

Vrouwen in de minderheid

Met de vrijgekomen gemeenteraadsplekken blijven de vrouwen in de minderheid, al wordt deze minderheid nu kleiner gemaakt door de komst van Uit de Bulten. In totaal zijn er 9 van de 29 (31%) raadsleden een vrouw. De VVD fractie heeft bestaat straks voor de helft uit vrouwen, Nieuw Elan Zuidplas is de enige fractie zonder vrouwen. De meeste vrouwen komen uit Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen heeft geen vrouw in de gemeenteraad.

Advertentie