8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Veiling vaatje haring en andere goederen op Kortenoord

Het gebeurt op Kortenoord! 3 buren die vaak samenwerken, verheugen zich op 18 juni als er na 2 jaar van afwezigheid, weer een veiling wordt gehouden ten gunste van 3 goede doelen.  In 2019 leverde deze veiling ruim 1.000 euro op.

BN’er (Bekende Nieuwerkerker) veilt

Op het terras van eetcafé Rustwat Kortenoord 1 te Nieuwerkerk zal veilingmeester Willem Bezemer, op zaterdag 18 juni, vanaf ongeveer 16:00 uur verschillende items veilen, allen voor het goede doel. Het laatst te veilen item is een vaatje haring. Items die bijeengebracht zijn door vrijwilligers van stichting Molen Kortenoord, ASVZ en het eetcafé bij verschillende bedrijven en de gemeente Zuidplas. Wethouder Daan de Haas geeft ook acte de préséance bij deze veiling. 

Goede doelen kunnen uw hulp goed gebruiken

De drie organisaties hopen dat iedereen komt, ondernemers, inwoners, met een kleine of grote beurs, en mee gaat bieden op de items en om daarmee een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren voor de goede doelen. De goede doelen dit jaar zijn Roparun team82.nl, ASVZ de Korenaer en molen Windlust. 

Naast belangrijk ook gezellig

Op het terras zal, behalve het belangrijke veilen, te genieten zijn van optredens van een Shantykoor en ander livemuziek. Uiteraard zijn hapjes, drankjes en uiteraard haring daar verkrijgbaar zijn. Het vaatje haring werd in 2019 uitgedeeld aan de vrijwilligers van het Hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel, beschikbaar gesteld door de kopers en uitgedeeld door de veilingmeester Bezemer.

Rob Rosbergen (Molen Windlust) en veilingmeester Willem Bezemer met vaatje haring

In beweging komen voor de goede doelen

Naast het veilen heeft de organisatie ook een wandeling bedacht om extra inkomsten voor de goede doelen binnen te halen. Een wandeling vanaf molen Windlust via Park Hitland en de steenovens klein Hitland, waar van een rondleiding kan worden genoten, terug naar het eetcafé waar u dan een broodje haring wacht. Indien u geen vis lust, krijgt u iets anders lekkers. De afstand is iets meer dan 5 kilometer dus ook kinderen kunnen hun beste beentje voorzetten.

Kleine bijdrage die groots helpt

Deze wandeling kost € 7,50 per persoon en de netto-opbrengst komt ten goede aan de 3 goede doelen.  U kunt vast kenbaar maken aan de organisatie dat u mee wil doen en met hoeveel personen door een e-mail te sturen aan robertrosbergen@ziggo.nl

Kaarten met tegoedbonnen

Bij de molen zullen dan zaterdag 18 juni vanaf 11:00 uur, tegen betaling, de routekaarten met tegoedbonnen worden opgehaald en kunt u de wandeling starten of eerst nog van een rondleiding door de molen genieten.

terugblik op de veiling en haringparty 2019
Advertentie