8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Memphis traint bij Oranje in shirt vv Moordrecht

Bij de voorbereiding op de interlandwedstrijd tegen Polen trainde Memphis Depay vanochtend in het shirt van vv Moordrecht. Het was een ode aan het amateurvoetbal. Memphis woonde in zijn jeugd in Moordrecht en is bij vv Moordrecht begonnen met voetballen.

Nationale voetbaldag

Op vrijdag 10 juni droegen de spelers van het Nederlands elftal tijdens de warming-up van hun training het shirt van de amateurclub waar het voetbal voor hen ooit begon. Met deze ode aan het amateurshirt trapte Oranje het weekend van De Nationale Voetbaldag af. Hiermee riepen zij alle amateurvoetballers in Nederland op om te laten zien wat voetbal voor ze betekent door voor één dag het shirt van hun amateurclub te dragen tijdens werk, school of in de vrije tijd.

Moordrecht

Memphis begon zijn voetbalcarrière in het blauw-wit van de vv Moordrecht. Hij speelde daar van zijn zesde tot zijn negende, waarna hij overstapte naar Sparta. In 2019 opende hij in Moordrecht een naar hem genoemd Johan Cruijff Court.

Shirt in nieuwe clubhuis

Memphis heeft vv Moordrecht eerder al een shirt van hem gegeven. Dat shirt gaat binnenkort mee van het oude naar het nieuwe clubhuis op sportpark ‘t Ambacht. Bouwbedrijf Vink is de hoofdaannemer voor dat nieuwe clubhuis. Diezelfde naam staat ook prominent op het shirt van de trainende Memphis vanochtend.

Shirt van Memphis in de oude kantine van vv Moordrecht
Sportpark ‘t Ambacht
Advertentie