8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

Avondvierdaagse Nieuwerkerk zonnig gestart

Op maandagavond 13 juni is de avondvierdaagse in Nieuwerkerk aan den IJssel begonnen met een zonnige eerste avond. Ruim 750 deelnemers liepen de eerste avond via wijk Dorrestein op de Westringdijk langs de Ringvaart via de Hoofdweg en het Warmoezenierspad in de Groene Zoom terug naar het terrein van v.v. Nieuwerkerk.

De sfeer zat er goed in bij de deelnemers. De afgelopen twee jaar was er geen avondvierdaagse vanwege de coronacrisis. V.V. Nieuwerkerk is blij dat er dit jaar weer echte een evenement is. Bij de tocht liepen een groep van 35 bewoners uit de Oase, de opvanglocatie van Oekraïeners mee en waren er diverse bewoners van de Meander met hun rolstoel mee.

Dinsdag gaan de wandelaars het Hitland gebied in. Donderdag staat bekend om de langste avond en vrijdag is de intocht. Na een korte wandeling is er een opstelplaats bij de Schoolstraat voor de Montessorischool. Vanaf daar zal DKV de wandelaars van 5 en 10 km in een feestelijke stoet door Dorrestein terug brengen naar de voetbalvelden.

bewoners van de Oase lopen ook mee

De fotograaf van Gouwe IJssel Nieuws stond bij de Waterdrager en maakte een Facebook album.

Advertentie