8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Gemeenteraad wil betere aandacht voor grotere geheel bij kleine bestemmingsplannen

De gemeenteraad wil betere aandacht voor het grotere geheel als er een klein bestemmingsplan wordt vastgesteld. Die boodschap kreeg wethouder Schuurman mee van de diverse gemeenteraadsfracties tijdens de behandeling van een postzegelplan voor de bouw van  6 nieuwe (half)vrijstaande woningen ter hoogte van het perceel aan de Noordelijke Dwarsweg 90 te Zevenhuizen mogelijk gemaakt, in Zevenhuizen Zuid plan 1C.

Raadslid Peter Molenaar had er een PowerPoint bij gemaakt, om zijn pleidooi kracht bij te zetten en het grotere plaatje te belichten. Al eerder had zijn fractie gevraagd om een plaatje van de infra voor, tijdens en na oplevering van Zevenhuizen Zuid. “Daarnaast horen we de laatste tijd steeds meer geluiden over 1400 woningen in Zevenhuizen Zuid terwijl oorspronkelijk het plan uitging van 1200 woningen. Graag ontvangen wij van de 3 zojuist genoemde infraplaatjes en de uitleg over het aantal woningen een informatienota”.

Voor Molenaar was ook het percentage groen in zijn presentatie een punt van aandacht : “In antwoord 5 van nota van zienswijze lezen we dat aan de minimumeis van 3 % openbaar groen wordt voldaan. Dat zal best kloppen onder aan de streep, echter als je kijkt naar de volgende plaat, dan zie je dat in het te ontwikkelende gebied het best karig is. Voor deze 6 woningen maakt dit niet meer het verschil uit, maar voorzitter, kunt u toezeggen dat bij verdere uitwerking van andere deel bestemingsplan de verdeling groene leefomgeving binnen het plan voldoende aandacht krijgt?”.

Het Nijverheidscentrum is voor zijn fractie een blijvend punt van aandacht :” Op den duur, kan over 5 jaar zijn, kan over 10 jaar zijn, misschien al eerder, gaat het huidige Industrieterrein Nijverheidcentrum, schuren met de woningbouw om het Nijverheidcentrum, daar moeten we wat mee. Het dorpscentrum van Zevenhuizen mag straks geen industrieterrein zijn”.

Den Hollander (CDA) deelde de zorgen van Molenaar en riep op om alles in het bredere plaatje te zetten en hierop terug te komen in een avond voor bewoners. Dit zou volgens het CDA raadslid vaker moeten gebeuren. Claveux (D66) had een betoog in gelijke strekking en Damen (PvdA/GroenLinks) was bij dit onderwerp van mening dat het niet duidelijk hoeveel woningen er nu kwamen in Zevenhuizen Zuid.

Wethouder Schuurman neemt de ideeen van de raadsleden over de participatie mee in zijn inwerkproces als wethouder. Hij vond het verhaal van het percentage groen een voorbeeld van waar men het uiteindelijk niet meer kan weten. De gemeenteraad nam het bestemmingsplan unaniem aan.

kaart uit presentatie raadslid Molenaar
Advertentie