8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Eerste lustrum Gouwe IJssel Nieuws: Koploper in digitaal nieuws dichtbij!

Op 19 juni 2017 kwam het eerste bericht online van Gouwe IJssel Nieuws, de aankondiging van een nieuw digitaal nieuwsplatform voor inwoners van Zuidplas en Waddinxveen waarbij ook nieuws uit Nesselande en Westergouwe meegenomen zou worden. Het werd gestart door een paar nieuwsmakers uit Zuidplas als onafhankelijke digitale nieuwsbron. Na de start werd Stichting Gouwe IJssel Nieuws opgericht, zodat o.a. een bankrekening kon worden geopend en een reglement konden worden vastgelegd.

Vijf jaar later bestaat de redactie uit 8 vrijwilligers die allemaal een passie voor nieuws, foto en/of videografie hebben en is Gouwe IJssel Nieuws een begrip geworden voor het digitale nieuws dichtbij. Naast de redactie kan Gouwe IJssel Nieuws bouwen op andere mensen die met enige regelmaat nieuws, video’s of foto’s aanleveren.

Dat Gouwe IJssel Nieuws haar plek heeft gevonden is duidelijk en met een goede samenwerking met bijvoorbeeld huis-aan-huisblad Hart van Holland wordt aangetoond dat nieuwsbronnen elkaar niet hoeven te bijten, maar dat de organisaties zichzelf en elkaar juist kunnen versterken. Na het wegvallen van de lokale omroep in Nieuwerkerk aan den IJssel en het weggeven van de subsidie aan een Goudse media-instelling is het brengen van lokaal nieuws gelukkig bij Gouwe IJssel wel gewaarborgd gebleven.

Gouwe IJssel Nieuws weet wat er speelt in de politiek. Al meerdere keren werden artikelen van de nieuwssite (die soms zelf onthullend waren) onderwerp in de gemeenteraad en kwam het gepubliceerde artikel voor in schriftelijke vragen in de raad, provincie en zelfs in de Tweede Kamer. Altijd nieuws waarbij gecontroleerd wordt of het klopt!

De afgelopen jaren waren er mooie activiteiten te verslaan, denk aan het WK roeien, de Dance Parade, Truckringsteken, Trekker trekkie, de Autocross en niet te vergeten de Vlootschouw.  Maar toen dat stil kwam te vallen door corona, viel het nieuws niet stil. Zeker toen Zuidplas één dag de coronahotspot van Nederland bleek te zijn trok dat veel nieuws.

Corona vroeg ook een andere aanpak: microfoon op anderhalve meter, digitale interviews waarbij kwaliteit moest inboeten voor het nieuws en af en toe juist verslag van het mooie hart onder riem acties zoals de geweldige plantjesactie van Welzijn Zuidplas of het geweldige applaus vanaf de Iep voor de zorgmedewerkers. Gouwe IJssel Nieuws was erbij.

En dat willen we blijven, erbij! Natuurlijk verwerken we graag uw persbericht of uw nieuwtje: onze slogan is niet voor niets ‘Dichtbij in de Regio’! We maken zelf graag reportages met foto’s en video’s maar ons team kreeg regelmatig materiaal van of inspiratie door Jolanda Bakker, Thom Demmenie, Jaap Reijm, Priscilla van Gelderen en Eelco Slingerland die als dorpsverslaggevers ons nieuws gaven. Mede dankzij deze inbreng werd Gouwe IJssel Nieuws de grootste.

Een woord van dank aan onze adverteerders uiteraard, dankzij hen kan Gouwe IJssel Nieuws blijven bestaan, immers voor het gewone nieuws krijgt Gouwe IJssel Nieuws geen subsidie van de gemeente Zuidplas. Naast advertenties zijn er wel eens foto’s en video’s verkocht aan collega nieuwsmakers. Maar adverteerders blijven welkom en tegen schappelijke prijzen. Meer weten? Stuur een email naar adverteren@gouweijsselnieuws.nl.  Wie meer bestuurlijk wil weten: de jaarverslagen staan op onze website.

Maar een website zonder nieuws is niks. Daarom blijven wij nieuws brengen! Meewerken aan lokaal nieuws? Dat kan! Heeft u nieuws? Stuur dan uw persbericht naar info@gouweijsselnieuws.nl. Maar wie meer wil helpen, bijvoorbeeld in de functie van redacteur voor deze berichten, verslaggever, foto- of videograaf: maak eens een afspraak met ons. Alles doen we vrijwillig maar vol passie voor beeld en nieuws, dichtbij in de regio!

Advertentie