8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

NGV vierde 75-jarig jubileum

De Nieuwerkerkse Gymnastiekvereniging heeft afgelopen zondag haar 75 jarig jubileum gevierd. Dit feest werd gevierd in een van ’s ochtends 9 uur tot ’s avonds 17 uur afgeladen turnhal in Bergschenhoek. Hier werd voor alle leden van elke trainingsgroep het clubkampioenschap gehouden en was er voor het publiek een extra zaal waar een springkussenstormbaan, een tumblingbaan en andere spring activiteiten georganiseerd werden. Door het grote aantal deelnemers was de dag ingedeeld in drie rondes, waarbij de wedhouder van sport Wiebe Zijlstra in de tweede ronde de medailles uit kwam reiken.

Dat dit feest in Bergschenhoek gehouden moest worden in plaats van in Nieuwerkerk aan den IJssel komt omdat er in Nieuwerkerk aan den IJssel, of de rest van de Zuidplas, geen geschikte turnaccommodatie aanwezig is, die zoveel turnsters en turners tegelijk kan ontvangen. In het verleden is er wel een poging gedaan om bij de Kleine Vink in Nieuwerkerk een turnhal te kunnen bouwen, maar dat is helaas toen door het college niet gehonoreerd.

Met dank aan alle vrijwilligers, ouders en turnsters is dit evenement een groot succes geworden en kijken ze al weer uit naar de volgende vijf jaar. De uiteindelijke kampioenen van de clubkampioenschappen, die de wisselbekers in de verschillende groepen in ontvangst mochten nemen zijn geworden: Yenthe Voorheijen (Recreatie meisjes), Theo Taylan (Recreatie jongens), Sara van der Deijl (Selectie onderbouw), Mirthe van Velzen (Selectie middenbouw) en Dané Boer (Selectie bovenbouw)

Advertentie