8.5 C
New York
donderdag 30 juni 2022

Noordelijke Dwarsweg weer open voor verkeer

De Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen is weer opengesteld voor het verkeer tussen de Burgemeester Klinkhamerweg en de Knibbelweg. Na jaren van een motie, plannen maken, uitstel en een ontwerp werd de weg in januari 2022 afgesloten voor al het verkeer tussen de BK-weg en de Leiliestraat.

Op 17 juni waren de laatste werkzaamheden en de weg is open gesteld. Op de weg zijn diverse aanpassingen gemaakt en is een duidelijke fietssuggestiestrook aanwezig. De bushalten zijn aangepast en nog beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking en hekjes moeten voorkomen dat men kan vallen. Dit na een eerder onderzoek en schriftelijke vragen van de SP in de gemeenteraad.

Door middel van een paar wegversmallingen wordt de snelheid uit de weg gehaald.De hoge snelheid was bij veel bewoners een doorn in het oog bleek uit onderzoek van de PvdA/Groenlinks fractie. Bij de kruispunten van de Noordelijke Dwarsweg en de Knibbelweg en bij de Anjerlaan zijn er verhogingen gemaakt bij het vrijliggende fietspad waardoor er geremd moet worden. Hierdoor zal het fietsverkeer veilig over de het fietspad kunnen rijden. De gemeente heeft de perken ook gevuld met planten, hierdoor heeft de weg een nieuw fris uiterlijk gekregen.

Advertentie