8.5 C
New York
zaterdag 4 mei 2024

Zomerse pretpakketten uitgedeeld aan 29 kinderen in Zuidplas

Het is zomer en veel mensen gaan op vakantie. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige gezinnen blijven deze zomer thuis omdat een vakantie te duur is en zij moeten rondkomen van een laag inkomen.

Stichting ZO! heeft daarom 29 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar verrast met een zomers pretpakket. Deze worden geschonken door Stichting Kinderhulp. Het pakket is een leuke rugzak vol verrassingen. Zo zitten er bioscoopkaartjes en treinkaartjes in, een bal, schilderspullen en een mooi leesboek. De tienerpakketten zijn net weer wat anders, voor iedere leeftijd wat leuks. Een heerlijke, onverwachtse verrassing voor de jeugd. En het werd zeer gewaardeerd!

Voor het zesde jaar op rij helpt Stichting Kinderhulp kinderen in armoede deze zomer met een beetje extra pret. De reacties zijn telkens weer overweldigend en de vraag neemt ieder jaar toe. Vorig jaar kon Kinderhulp dankzij vele donateurs, sponsoren en vrijwilligers duizenden pakketten uitdelen, een enorme stijging sinds de start in 2017. De aanvragen voor dit jaar lopen al snel op, daarom voert Kinderhulp campagne om dit jaar 6.000 kinderen én tieners blij te kunnen maken met een Zomerpretpakket. Kijk voor meer informatie op www.kinderhulp.nl/zomerpret.

Dubbel zoveel aanvragen, minder donaties

Naast de grote vraag naar Zomerpretpakketten zijn ook de reguliere aanvragen toegenomen. Kinderhulp ontvangt gemiddeld 100 aanvragen per dag. Dat is een verdubbeling ten opzichte van twee jaar geleden. “We sluiten niet uit dat dit nog verder gaat stijgen”, zegt Jan Wezendonk bezorgd. Kinderhulp ziet dat door de gestegen prijzen voor bijvoorbeeld gas en boodschappen meer mensen in de problemen komen. Jan vervolgt: “Dat betekent aan de ene kant dat er meer mensen onze hulp nodig hebben, maar aan de andere kant ook dat donateurs minder te besteden hebben en dat onze donaties minder worden. Iets wat ons echt grote zorgen baart als deze ontwikkeling zich doorzet.” Donaties zijn mogelijk via de website van Stichting Kinderhulp.

Advertentie