8.5 C
New York
donderdag 25 juli 2024

Update : Grote stroomstoring voorbij in Nieuwerkerk aan den IJssel- betrof 3.188 klanten

Op maandagavond 15 augustus om 23:12 uur is in een deel van Nieuwerkerk aan den IJssel de elektriciteit uitgevallen. De Nieuwerkerkse wijken Dorrestein, Oranjebuurt en een deel van de Esse (Essezoom-laag en Esse laag) zijn getroffen door de storing.

In de andere wijken van Nieuwerkerk was het begin van de stroomstoring te merken door een zogenoemde spanningsdip. Volgens Stedin zijn er 3.188 klanten getroffen door de stroomstoring. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Om 23:50 uur meldde Stedin dat er inmiddels monteurs van het bedrijf ter plaatse zijn. De monteurs zijn aan het onderzoeken hoe de stroomvoorziening weer hersteld kan worden. Om 0:33 uur was de stroomvoorziening hersteld, Stedin liet weten op twitter dat het om een defecte kabel ging. 

Advertentie