8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

CuliNESSE is als vanouds weer een feest

Na een paar jaar coronastop kon op 25 augustus de 10e jubileumeditie van start gaan van het culinair- en muziekfestival aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam Nesselande. Op de iets compactere ruimte dan voorheen was het prima vertoeven voor de duizenden bezoekers.

De organisatie had te maken met een afzegging op het laatste moment van zangeres Do maar die werd vervangen door Shirma Rous die samen met het Alankra Soul Collective het publiek meenam in zwoele klanken. Op dat moment moesten nog best wat bezoekers arriveren maar toen Nielson startte op het hoofdpodium stond het al goed vol. De zanger-songwriter die eerder al op CuliNESSE stond, speelde vrolijk en ongedwongen tot groot plezier van het (veelal jonge) publiek, waarbij veel bekende hits zoals ‘Beauty & de Brains’, ‘Sexy als ik dans’ en ‘IJskoud’ voorbij kwamen.

Na Nielson werd het op de DaDa podium weer zwoel gezellig toen het Alankra Soul Collective optrad met Birgit Lewis. Hier werd volop gedanst voor het podium door jong en oud. Wie geen zin had in de soul klanken van het DaDa podium kon waarderen, kon zich afsluiten in de Silent Disco om daar op andere muziek te dansen

Op het terrein stonden diverse restaurants die elk een eigen lekkernij op de kaart hadden gezet, variend van een broodje worst tot aan oesters of Saté tot aan broodjes pulled chicken met rode kool. En muziek terwijl u eet was er ook van Candy Dulfer. De saxefoniste had een sterkte begeleidingsband bij zit waar bij ook wederom gedanst kon worden voor het podium.

Het DaDa podium was wederom toneel van Soul en Disco van Shaky Ground en met de ondergaande zon was het festival sfeertje van relaxen met een hapje en een drankje compleet. De afsluiter op de donderdag was de band Krezip. De band die in 2009 stopte na 12 succesjaren en in 2019 vrolijk verder gingen, speelden een krachtige show waarmee ze bewezen de terechte afsluiter te zijn. Vooral de hits “I Would Stay” en “Sweet Goodbyes” werden massaal meegezongen door het publiek.

Na afloop stroomde het publiek rustig weg, nagenietend van een mooie zomeravond en duidelijk was geworden dat niet alleen de artiesten en organisatie van CuliNESSE het publiek hadden gemist door corona, het publiek had CuliNESSE ook gemist en kan tevreden terugkijken op de eerste avond.

Zie een volledige fotoreportage op onze Facebook pagina

Advertentie