8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Geen boem-boem muziek maar klassieke orkestles in OBS De Loofboom

Op vrijdagochtend 2 september startte de lessen voor kinderen van groep 5 t/m 8 op basisschool De Loofboom, niet achter de bureautjes maar achter een viool of contrabas.

Directrice Eunice Hage is trots op de formule die klassieke muziek stimuleert bij de kinderen op de basisschool. Mocht deze formule een succes zijn dan zou het zo kunnen zijn dat andere scholen in Zuidplas hier ook mee starten.

Leerorkest-bedenker Marco de Souza was aanwezig bij de officiële start en vertelde de kinderen dat muziek maken net zo belangrijk is als lezen doordat je naast iets moois  maken ook leert samenwerken en luisteren naar elkaar. De Souza ziet het liefst elke klas een orkest vormen net als een voetbalclub.

Wethouder Frans Klovert met o.a. cultuur en onderwijs in zijn portefeuille hoopt dat de kinderen meer naar klassieke muziek willen gaan luisteren en maken in plaats van boem-boem muziek die populair is.

Docenten Ricardo en Christine van muziekschool MOZ-Art speelden tijdens de start op het schoolplein op viool en contrabas en begonnen daarna direct met lesgeven in de klassen.

Zie voor een impressie onderstaande video:

Advertentie