8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Vrijdag geen treinverkeer door staking NS

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor vrijdag 9 september. De acties zijn weliswaar regionaal (in het westen van Nederland) maar het actiegebied is nu groter en de treinen en werknemers van de NS rijden door heel Nederland. Daarom heeft de vervoerder besloten om de hele dienstregeling in Nederland te schrappen.

Afgelopen dagen had de NS de vakbonden een nieuw bod aangeleverd maar dat vinden de vakbonden niet te ver gaan en vinden daarom de staking het enige middelen om geheel het eisen pakket wat eerder werd gesteld, voor elkaar te krijgen.

“Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden. Dit betekent dat er helaas op vrijdag 9 september de hele dag geen NS-treinen kunnen rijden in Nederland” laat de NS weten op haar website. De vervoerder heeft de vakbonden een uitnodiging gestuurd voor nieuwe onderhandeling, die door de bonden is geaccepteerd.

Wie op reis moet kan volgens de Nederlanse Spoorwegen het beste donderdag de reisplanner raadplegen. Er is voor gestrande reizigers een stakingsregeling met een vergoeding, meer informatie op de website van de NS.

Advertentie