-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Activiteiten in Zuidplas rond Wereld Alzheimer Dag

Rond Wereld Alzheimerdag op 21 september vraagt stichting Zo! aandacht voor dementie. Daarom worden er In  september vanuit verschillende organisaties activiteiten georganiseerd om samen van te genieten en om meer bekendheid te geven aan dementie en aan de mogelijkheden. Dit jaar is het landelijke thema “samen op pad”. Stichting Zo! nodigt je van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten.

Dinsdag 13 september

Extra feestelijke wandeling Samen Oplopen. Inloop 14.00 uur, wandelen 14.30 tot ongeveer 15.30
Start en eindpunt: De Meander, Boslaan 1 Nieuwerkerk aan den IJssel

Woensdag 14 september

Sporten (diverse activiteiten) onder begeleiding van een sportdocent van 11.00 uur tot 12.00 uur in de Sporthal De Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel, Vooraf aanmelden is niet nodig, meer informatie op www.actiefinzuidplas.nl 

Lotgenotencontact dementie met als thema: veranderende relaties bij mantelzorg van 13:30 tot 15:00 uur op de Meidoorn 1a in Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanmelden via hetty.debie@stzo.nl

Dinsdag 20 september

GOED Training
Voor mantelzorgers, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. Over goede communicatie bij dementie, informatie en toepassing in de praktijk. Graag vooraf aanmelden via Goed omgaan met dementie. De avond is op dinsdag 20 september van 19:15 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. bij Koffie Enzo op de Kerklaan 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel

Donderdag 22 september

Op donderdag 22 september is er voor een speciale doelgroep zwemmen voor mensen met dementie in het Polderbad in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hierbij wordt er gezwommen onder begeleiding van een zwemdocent van sportstichting Zuidplas. Het zwemmen is van 10:30 tot 11:30 uur.

Advertentie