-->
8.5 C
New York
woensdag 5 oktober 2022

Automobilist knalt tegen hek op viaduct Europalaan Nieuwerkerk

Een 67-jarige automobilist is dinsdagmiddag 20 september rond 15.00 uur met zijn auto tegen een hekwerk op de Europalaan aangereden. Door de klap gingen de airbags uit. Desondanks raakte de man gewond aan hoofd, nek en onderarm. De auto liep forse schade op.

Omdat de Zevenhuizenaar een medische historie heeft is de ambulance met spoed ter plaatse gekomen. De man is nagekeken en vervolgens met hoge prioriteit naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een berger weggehaald. Personeel van gemeente Zuidplas en van de provincie hebben het viaduct, waar het ongeluk gebeurde, gecontroleerd op de ernst van de beschadigingen.

Tijdens het incident was de Europalaan vanaf de N219 volledig versperd. Hoewel het verkeer de juiste kant op werd gewezen waren er opvallend veel bestuurders die meer op hun navigatie vertrouwden dan op de aanwijzingen ter plekke. Er werd zelfs om een politieauto en diverse pylonnen heen geslalomd. Dit had tot gevolg dat voor de hulpverleners gevaarlijke situaties ontstonden, omdat zij totaal geen verkeer verwachtten.

Advertentie