8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Coenecoopbrug twee weken dicht door groot onderhoud

De Provincie Zuid-Holland gaat groot onderhoud uitvoeren aan de Coenecoopbrug over de Gouwe en wordt voor al het weg- en scheepvaartverkeer van vrijdag 14 oktober 2022 om 20.00uur tot en met maandag 31 oktober 2022 05.00 uur geheel afgesloten.

In deze fase doet de provincie het onderhoud van het val (beweegbare deel van de brug) en diverse betonreparaties in de bascule kelder (het gebouw waar het draaipunt en een contragewicht van de brug staat). We vernieuwen de bovenste laag van de hoofdrijbaan en het fietspad en repareren en conserveren de stalen delen van de brug.

De Coenecoopbrug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, snor- en bromfietsers, gebruikers van scootmobiel en voetgangers kunnen over de brug heen onder begeleiding van verkeersregelaars. Autoverkeer vanuit de N207 in Waddinxveen/Moordrecht wordt omgeleid via N207 langs het Weegje en over de Moordrechtboog N457 of richting Gouda via de A20. Vanuit Gouda kan via de N207 en de Hefbrug naar Waddinxveen of via de N451 en N457 naar het Gouwe Park.

Arriva heeft voor de buslijnen 175 (Gouda-Waddinxveen-Zevenhuizen-Rotterdam) en voor lijn 386 (Gouda-Waddinxveen-Moerkapelle-Den Haag) de route aangepast. De bushaltes  Noord Ringdijk – Kouwe hoek – Apollolaan – Sterrenlaan zijn volgens de Arriva site vervallen.

De vaarweg is volledig afgesloten voor beroeps- en recreatievaart. De schepen gaan omleidingen volgen. Daardoor wordt het drukker dan gebruikelijk op de route van Gouda naar Amsterdam en andersom. Er zullen op de Oude Rijn, Heijmanswetering, Woudwetering, Braassemermeer en Oude Wetering ook meer containerschepen voorbijvaren.

De werkzaamheden lopen parallel met de werkzaamheden aan de Lage Gouwespoorbrug waarvoor ook het scheepvaartverkeer gestremd is.

Advertentie