8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

NEZ-raadslid Willem de Jong stopt tijdelijk door gezondheidsproblemen

Moordrechtenaar Willem de Jong stopt tijdelijk met zijn werkzaamheden in de gemeenteraad van Zuidplas. Voor hem komt als tijdelijke vervanger André Laaij uit Zevenhuizen in de plaats. Dat maakte burgemeester Weber bekend tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag. Laaij zal bij de volgende raadsvergadering worden geïnstalleerd.

Voor de Jong is dit tijdelijke ontslag een gevolg van gezondheidsproblemen waarmee de Moordrechtenaar kampt. De Jong heeft hierdoor al eerder zijn restaurant het Smaakhuis in Moordrecht gesloten. De Moordrechtenaar was eerder de uitbater van het Posthuis in de Dorpsstraat van het dorp. De Jong was raadslid voor Nieuw Elan Zuidplas (NEZ) sinds maart 2022/

Het tijdelijk ontslag geldt voor een periode van 16 weken. Het is mogelijk om voor langere tijd ontslag te nemen, maar dan moet dit tijdelijk ontslag steeds voor een nieuwe periode van 16 weken worden aangevraagd volgens de Kieswet. Binnen één zittingsperiode kan een gemeenteraadslid maximaal drie keer tijdelijk ontslag vragen.

De heer G.H. van der Knijff heeft definitief zijn werkzaamheden als fractieadviseur van de ChristenUnie-SGP neergelegd, hij werd in april in deze functie benoemd.

Advertentie