8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Damen (PvdA/GroenLinks) : communicatie Vijfde Dorp moet structureel beter

Raadslid Martin Damen (PvdA/GroenLinks) wil dat de communicatie structureel beter wordt naar de gemeente over wat er speelt in het vijde dorp. Voor hem is de periodieke informatie niet voldoende liet hij weten na mondelinge vragen tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 november.

Damen had vragen gesteld hoe het mogelijk was dat een interne strategie openbaar op de gemeentelijke website heeft gestaan. Gouwe IJssel Nieuws kwam hierachter en publiceerde deze. De fractie van de SP heeft inmiddels vragen gesteld en Mark Clavaux van D66 vond dit, ondanks dat er geen persoonsgegevens in stonden, een serieus datalek.

Molenaar (ChristenUnie/SGP) vond de vragen van Damen overbodig omdat er al schriftelijke vragen waren ingediend maar dat was Damen oneens met hem. Damen vond dat hij dit deed in het belang voor de bewoners.

Wethouder Schuurman (ChristenUnie/SGP) snapt dat de publicatie op de website een rare indruk maakt. De gemeente gaat inzetten om dit soort ongewenste publicaties te voorkomen. De bedoeling was het te publiceren na het opstellen van het voorbereidingsbesluit. Hij liet weten dat dit slechts een van de scenario’s was die ambtelijk worden opgesteld om voor te bereiden op een uitstel van de omgevingswet.

“Op het moment dat we als college zouden besluiten dat de planning anders wordt, bent u de eerste die het hoort als raad” beloofde Schuurman. Hij hoopt nog steeds voor 1-1-2025 het omgevingsplan/bestemmingsplan gereed te hebben. Hiermee liet hij weten dat de planning van de eerste paal ook later zal zijn. Voormalig wethouder Hordijk sprak altijd van een eerste paal in 2024.

Advertentie