8.5 C
New York
maandag 29 april 2024

Herbouw voormalige schoollocaties Moerkapelle vertraagd

De herbouw van de voormalige schoollocaties in Moerkapelle zijn vertraagd. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van ChristenUnie/SGP en de PvdA/Groenlinks. In het voorjaar van 2019 kwamen de locaties van de Keijzerschool aan de Beatrixlaan en de Rehobothschool aan de Raadhuisstraat leeg door verhuizing naar de Brede School aan de Windvaan.

Volgens de antwoorden ligt de vertraging voor de bouw van maximaal 18 sociale-en middeldure huurwoningen bij de woningcorperatie : “Woonpartners ging in haar planning die in het kader van de prestatieafspraken 2022 zijn gemaakt uit van 2024 maar heeft het verschoven naar 2025. Het college is hiervan formeel niet op de hoogte gesteld door Woonpartners. Woonpartners heeft dit in februari op projectniveau gemeld waarna de portefeuillehouder in juni ingelicht is“.

De fractie van ChristenUnie/SGP heeft eerder, nog voordat deze vertraging bekend was, al gepleit voor een andere woningcorperatie voor het ontwikkelen van de Rehobothlocatie. Het college van B&W zag dit niet zitten en wil het voortzetten met Woonpartners.

De ontwikkeling van 6 tot 7 betaalbare koopwoningen op het terrein van de voormalige Keijzerschool loopt ook vertraging op, volgens het college van B&W loopt dit parallel aan de rehobothlocatie met een beoogde start bouw medio 2024 op zijn vroegst.

Advertentie