8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

VVD start meldpunt overbodige regels (video)

De fractie van de VVD in Zuidplas is een meldpunt overbodige regels gestart omdat zij van mening blijven dat te veel ondernemers en organisaties last hebben van de regelgeving. Deze conclusie trekt de partij na een gesprekken met ondernemers en de antwoorden op de vragen na het niet doorgaan van het Plein vol Plezier tijdens het Oogsfeest in Zevenhuizen. Burgemeester Weber reageerde bij de behandeling van de Najaarsnota dat dit volgens de eigen APV is die de raad heeft vastgesteld maar VVD raadslid Karreman denkt hier anders over.

Gouwe IJssel Nieuws heeft van organisaties al vaker een signaal ontvangen dat vooral de veiligheidsregio bij vergunning aanvragen heel veel vraagt. Om die reden organiseert VEDJ bijvoorbeeld de Dance Parade niet meer en moest de oranjevereniging in Moordrecht een deel van de subsidie gebruiken om iemand in te huren voor het maken van een veiligheidsplan.

Verenigingen lieten weten dat er steeds terug wordt gewezen naar een incident met een noodlottig ongeval op de Ringvaart in Nieuwerkerk in 2018. Ondanks dat dit niet onder verantwoording van de organisatie viel en buiten het festival gebied was, wordt dit incident vaak volgens de verenigingen genoemd bij aanvragen.

De VVD wil daarom deze zaken in kaart brengen en roept op om alle bureaucratische gevallen te mailen naar minderregels@vvdzuidplas.nl

Advertentie