8.5 C
New York
donderdag 8 december 2022

Waterleidingbedrijf Dunea verhoogt tarieven

Drinkwaterleiding bedrijf Dunea heeft de tarieven van 1000 liter water met 17% verhoogd. Dat is een gelijke verhoging als drinkwaterleidingbedrijf Oasen welke ook actief is in de regio. Klanten gaan bij Dunea vanaf 1 januari 2023 € 1,41 betalen per m3, het vastrecht stijgt met 2,4% naar € 72,90 per jaar voor gebruikers tot 1.500m3. Normaliter is het gemiddeld verbruik 43,5 m3 per persoon.

Hulp bij betalen

Wim Drossaert, algemeen directeur van Dunea: “Drinkwater blijft gelukkig relatief goedkoop. Dat is natuurlijk ook belangrijk voor een eerste levensbehoefte. Tegelijkertijd besef ik goed dat deze tariefsverhoging voor onze klanten boven op de prijsstijgingen van onder meer energie en boodschappen komt.” Dunea adviseert klanten die hulp nodig hebben bij het betalen van hun drinkwaterrekening om snel contact op te nemen, zodat er een oplossing gevonden kan worden en er geen nieuwe achterstanden ontstaan. Klanten kunnen online een passende betalingsregeling afsluiten of ervoor kiezen om de waterrekening maandelijks te betalen.

Bewust en duurzaam omgaan met drinkwater

Dunea verwacht dat er de komende jaren forse investeringen nodig zijn om aan de groeiende vraag naar drinkwater te kunnen voldoen. “Doordat de bevolking sneller groeit dan lang werd gedacht, moeten we al op korte termijn alles uit de kast halen om voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren. Bijvoorbeeld door de inzet van nieuwe bronnen en innovatieve technieken om het water te zuiveren”, aldus Drossaert. Door de grote uitdaging waar Dunea voor staat om iedereen elke dag van water te blijven voorzien, stimuleren men de klanten om bewust en duurzaam met water om te gaan. Dit helpt Dunea bij het behalen van haar opgave, maar scheelt natuurlijk ook in de drinkwaterrekening.

Tariefcalculator

Met de tariefcalculator op de website van Dunea kunnen klanten vanaf 1 december op basis van hun gezinssamenstelling een indicatie krijgen van hun drinkwaterrekening in 2023 en zien wat voor invloed de prijsstijging heeft op hun persoonlijke situatie. Een volledig overzicht van de tarieven is te vinden op www.dunea.nl/tarieven.

Dunea levert het drinkwater in Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel, Rotterdam-Nesselande en Zevenhuizen. Moordrecht en Waddinxveen krijgen water van Oasen en Rotterdam en Capelle van Evides, behalve Nesselande.

Advertentie