8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Provinciale Statenverkiezing: Programma CDA en lijsttrekker Forum bekend

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor het Waterschap en de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De politieke partijen zijn druk bezig met het voorbereiden en hiervan komen nu ook de eerste persberichten binnen. Gouwe IJssel Nieuws vat nu elke zondag, als er nieuws is, deze berichten samen.

Programma CDA vastgesteld

Het CDA in Zuid-Holland heeft eind november op de algemene ledenvergadering haar programma vastgesteld. “We hebben samen met bewoners en bedrijven de afgelopen jaren veel bereikt in Zuid-Holland en willen de komende jaren nog veel meer bereiken”. Dat waren de woorden waarmee
lijsttrekker Meindert Stolk en nummer 2 op de kandidatenlijst Michel Rogier de campagne van het CDA Zuid-Holland van de Provinciale Staten aftrapten.

Op de drukbezochte algemene ledenvergadering in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht gaven de leden van het CDA Zuid-Holland, met het vaststellen van de kandidatenlijsten en het presenteren van de concept-verkiezingsprogramma’s in het bijzijn van Tweede Kamerlid Henri Bontenbal, het startschot voor de campagnes voor de Staten- en Waterschapsverkiezingen van 15 maart 2023.

Het programma is hier terug te vinden: https://www.cda.nl/zuid-holland/standpunten/verkiezingsprogramma-2023-2027

Forum voor Democratie kiest Ewald Kegel als lijsttrekker

In Zuid-Holland gaat Ewald Kegel de lijst voor Forum voor Democratie trekken. Ewald  is in het dagelijks leven al meer dan 20 jaar werkzaam als ondernemer in de  IT sector. In het verleden is Ewald werkzaam geweest in de accountancy en bankenwereld. Momenteel richt hij zich naast zijn dagelijkse baan op zijn huidige rol als Fractievoorzitter voor de Provinciale Staten van FVD Zuid-Holland en zijn familie. In zijn vrije tijd sporten hij veel en creëert hij muziek.

Ewald wil dat de Provinciale Staten zelfstandiger wordt en haar stem terug krijgt. Hij wil zich hard gaan maken voor de inwoners van Zuid-Holland. Hij wil de stem en het zeggenschap van de burger terug in de Provinciale Staten. 

Advertentie