8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

125 bekeuringen in 2 dagen vanwege sluipverkeer in Nieuwerkerk

De politie heeft dinsdag 6 en donderdag 8 december in totaal 125 bekeuringen uitgeschreven rond de Verbindingsweg en 2e Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wijkagent Rob Draisma maakte de enorme bonnenregen vrijdagmorgen bekend op Twitter.

Het gaat formeel om het negeren van een gesloten verklaring waar een boete van 100 euro voor staat. Daar komen dan ook nog administratie kosten bij. Dinsdag werden 75 bonnen uitgeschreven en donderdag volgde er nog eens 50.

Sinds eind augustus is doorgaand verkeer over de 2e Tochtweg, Verbindingsweg en Zuidplasweg in Nieuwerkerk aan den IJssel in de spits verboden. Het is de bedoeling dat hiermee sluipverkeer over de smalle wegen wordt voorkomen. Door de files op de A20 gebruiken veel automobilisten de route tussen de Parallelweg bij de A20 en de Schielandweg (n219). Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties voor fietsers die ook van deze wegen gebruik maken.

Het inrijverbod geldt tijdens de spitsuren 07:00-09:00 en 16:00-18:00. Verkeer met uitzondering van fiets- en bestemmingsverkeer mag dan niet vanaf de N219 de Zuidplasweg op. Ook vanaf de Parallelweg Zuid mag men niet de 2e Tochtweg en de Verbindingsweg inrijden.

Advertentie