8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Mika de Ruiter maakt droomdebuut bij CKV Nieuwerkerk

Het vlaggenschip van CKV Nieuwerkerk heeft haar eerste overwinning in de zaalhoofdklasse te pakken. Thuis in sporthal de Kleine Vink werd het na een 10-10 ruststand 24-19 voor Nieuwerkerk tegen het Leidse Pernix. Een goede eindstand op een mooie avond voor CKV Nieuwerkerk. De club maakte met trots bekend dat drie van haar selectiesponsors het contract met drie jaar hebben verlengd (Knaap, Blok en Alfa) en ook presenteerde Nieuwerkerk haar 4e nieuwe sponsor: Krabbendam. De spelers maakten de avond compleet met deze mooie overwinning!

Je hebt van die verhalen in een club die te mooi zijn om niet te benoemen. In sporthal de Kleine Vink hangen spandoeken met daarop de NK-successen van de jeugd van de afgelopen jaren. Er hangt ook een spandoek uit 2018. Nieuwerkerk C1 haalde dat jaar twee keer in een seizoen het NK. In die C1 speelde Mika de Ruiter. En hoe gaaf is het dan als je ruim vier jaar later als jong ventje je basisdebuut in Nieuwerkerk 1 mag maken in de Kleine Vink. Voor het eerst oplopen in de spotlight! Het moet Mika de Ruiter vleugels hebben gegeven. Ook een mooi voorbeeld voor de huidige jeugd van CKV Nieuwerkerk, die zo hard aan de weg timmert. En De Ruiter….. die was de man van de avond met 8 doelpunten!

Nieuwerkerk 1 begon met vier heren in de basis die hun korfbalcarrière allemaal zijn begonnen in de F-pupillen van CKV. Het is lang geleden dat dit gebeurde. Gelukkig gebeurde dit in een goed gevulde sporthal. Het publiek van Nieuwerkerk had het belang van deze wedstrijd in gezien en het was veel drukker dan twee weken geleden. Voor de derde keer op rij speelde Nieuwerkerk tegen een tegenstander in oranje shirt. Op zich best leuk met alle WK-gekte, maar helaas als we volgende week tegen GKV weer tegen oranje spelen is het echte Oranje al lang weer thuis.

Tegenstander zaterdag was Pernix uit Leiden. Een ploeg die Nieuwerkerk onder zich moet houden dit seizoen. De start van de wedstrijd was heel moeizaam. 2-2 na ruim tien minuten. Nieuwerkerk scoorde via een strafworp van De Ruiter en een schotje van Eva Boeter bij een vrije bal. Tussendoor werden er ook al twee strafworpen gemist. In totaal zou Nieuwerkerk zaterdag vijf strafworpen missen. Dat is teveel, zeker voor een ploeg die moeizaam scoort.

Pernix nam na een kwartier het heft in handen en pakte een 3-6 voorsprong door drie goals in een minuut. Het waren met name de dames uit Leiden die scoorden. Nieuwerkerk nam een Time Out, zag Lotte Larooij direct de 4-6 scoren (eerder werd het 3-3 door een stip van Melissa v.d. Velde) maar daarna werd het toch weer 5-8 voor Pernix. De goals waren duur.

Het was Matthijs Lansbergen die het vuurtje een beetje opstookte ruim 7 minuten voor rust. Even een robbertje stoeien met zijn tegenstander om de bal om zo zijn medespelers op scherp te zetten. Het werkte. Vijf minuten later was de stand 9-9! Mika de Ruiter schoot de 6-8 binnen. Daarna nog wel de zesde damesgoal van Pernix (6-9), maar toen drie Nieuwerkerk goals op rij: Lansbergen, De Ruiter en Lotte Larooij. Twee minuten voor tijd schoot Nikita Ephraim Nieuwerkerk op een 10-9 voorsprong. Door een goal in de laatste minuut van Pernix gingen de teams rusten met 10-10.

Nieuwerkerk begon de tweede helft met goede aanvallen. Bart Huijser speelde in de rebound een dijk van een wedstrijd. Door zijn werk kon Nieuwerkerk veel herhalen, maar een aantal grote kansen werden gemist. Zo miste De Ruiter een strafworp en Huijser een open doorloper. Een mooi schot van V.d. Velde werd om onduidelijke reden afgekeurd. En toen werd het aan de andere kant 10-11. De Ruiter schoot gelijk de 11-11 binnen. Het was zijn startschot voor een fantastische tweede helft van de jongeling.

Een ander mooi moment volgende direct na de 11-11. Bas Stuurstraat kwam in het veld en maakte daarmee zijn debuut in de Kleine Vink. Stuurstraat heeft last van een vervelende blessure, maar kon in de aanval toch zijn minuten maken zaterdag. En hoe! Direct na zijn entree schoot Ephraim de 12-11 binnen. De aanval daarna het eerste schot voor Stuurstraat…….. raak! 13-11! Prachtig voor hem.

Aanval daarna weer gelijk raak. Schot De Ruiter. Korfbal kan zo simpel zijn als je gewoon raakschiet. Time Out Pernix bij 14-11. De Ruiter was inmiddels niet te houden en verdiende weer een strafworp. Hij miste opnieuw. Huijser schoot daarna raak, maar werd afgekeurd voor lopen. Discutabel. Kort daarna schoot De Ruiter dan maar van afstand binnen, 15-11. Een fase waarin Nieuwerkerk heer en meester was, mede dankzij uitstekend reboundwerk van Huijser en Lansbergen (aan beide kanten van het veld).

De tegenstander van De Ruiter, Sem Deurman, liet het er niet bij zitten. Hij schoot ook erg goed in de tweede helft en bracht Pernix op 15-12 en 15-13. De wedstrijd was nog niet gespeeld! Tims en Beuker hadden echter een goede hand met hun wissels. Ze brachten Tessa van Dijk in de ploeg. Na die wissel scoorde De Ruiter een fantastische doorloper (16-13 en het hoogtepunt van de avond) en de aanval daarna was het Tessa van Dijk met haar eerste kans en raak (17-13!). Stuurstraat kwam in de aanval weer in het veld, verdiende een strafworp die werd benut door Lansbergen (18-13) en toen Nikita Ephraim kort daarna haar derde binnenschoot leek het wel gespeeld op 19-13.

Pernix gaf toch nog een keer gas en schoot drie keer raak in drie minuten. Sem Deurman en Fleur van Rosmalen waren beiden met 5 goals goed op dreef voor de Leidse formatie. Op 19-16 werd het toch weer spannend met nog 7 minuten te gaan. Time Out voor Nieuwerkerk. Onderschepping van De Ruiter in de verdediging en in 1 keer een pass naar de vrijstaande Eva Boeter in de aanval. Raak en wat een ontlading bij de aanvoerster van Nieuwerkerk 1, 20-16.

Daarna scoorden de teams om en om (voor Nieuwerkerk De Ruiter met zijn 8e en Wouter Wilhelm). Twee minuten voor tijd een stand van 22-19. De laatste twee goals waren echter voor Nieuwerkerk. Bart Huijser kreeg de goal die hij verdiende en Ephraim bepaalde de eindstand op 24-19. In de slotseconde miste Lansbergen nog een strafworp. Tel die 5 er bij op en je zit bijna op 30 goals. Dat zal Nieuwerkerk veel vertrouwen geven!

De selectiesponsors Krabbendam, Knaap, Blok en Alfa hadden genoten van een mooie wedstrijd en het publiek natuurlijk ook. Volgende week de laatste wedstrijd van 2022. Uit bij GKV in Gorinchem.

Doelpunten Nieuwerkerk: Mika de Ruiter 8, Nikita Ephraim 4, Lotte Larooij 2, Matthijs Lansbergen 2, Wouter Wilhelm 2, Eva Boeter 2, Tessa van Dijk 1, Bas Stuurstraat 1, Bart Huijser 1, Melissa v.d. Velde 1