8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

Ons Verleden en museum Ons Molenverleden zaterdag geopend

Zowel museum Ons Verleden als museum Ons Molenverleden zijn zaterdag 17 december open van 13.30 tot 16.00 uur. Adres: Tweemanspolder 15 Zevenhuizen. De toegang is gratis. De benedenverdieping van het gebouw is het domein waar het over de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen gaat; de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle.

Om 14.00u zal een nieuwe tentoonstelling geopend worden die een aantal objecten, foto’s en schoolplaten van het kerkelijk leven in onze dorpen zal belichten. Er zijn o.a. foto’s bij van de diverse kerken die wij hebben, zowel foto’s van de buitenzijde als van het interieur. Qua schoolplaten hebben we diverse schoolplaten met Bijbelse taferelen en bij voorwerpen moet u bijvoorbeeld denken aan bijbels of een herdenkingsbeker van 100 jaar zondagsschool.

De opening zal opgeluisterd worden door Reinilde Zevenbergen met een aantal nummers op harp in kerstsferen. Reinilde is docent harp bij MOZ-Art. Verder is natuurlijk onze reguliere collectie te zien en is deze dag ook ons nieuwe boerderijboek nog te koop.

U kunt bij ons terecht voor vragen over uw voorouders of over voorouderonderzoek. Ook helpen wij U bij het zoeken naar foto’s en historische krantenartikelen uit ons aandachtsgebied.

Op de bovenverdieping, het domein van de stichting Verzameling Ons Molenverleden, zal een film centraal staan over de Aarlanderveense molenviergang. De film draait continu zodat bezoekers op elk moment de filmzaal kunnen binnenlopen. Ook is een nieuwe topografische kaart van de omgeving van de Rotte te zien waarin de voormalige locaties van de vele molens rond de Rotte, zoals die te Bleiswijk en Bergschenhoek nagenoeg exact zijn opgenomen. Dit dankzij de hulp van moderne digitale technieken. Natuurlijk is ook de reguliere collectie over de droogmakingen rondom De Rotte te zien

Advertentie