8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Giftig drugsafval in IBC’s gedumpt op Parallelweg Nieuwerkerk

Op zaterdagavond 17 december zijn een aantal zogenaamde IBC’s met giftig afval gedumpt op de Parallelweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel tussen het Hotel en de Spoorweglaan. Een voorbijganger ontdekte de containers en waarschuwde de hulpdiensten. Omdat niet bekend was wat er in de containers zat werd de hulpverlening snel opgeschaald door de hulpdiensten. De Parallelweg was afgesloten voor al het verkeer. Het vermoeden is dat het gaat om chemisch afval dat gebruikt is voor de productie van drugs.

Rond 21:20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Bij aankomst zijn is de brandweer gestart met het verkennen van eventuele giftige dampen, maar dit bleek niet het geval. De brandweer heeft de IBC’s (Intermediate Bulk Container van 1000 liter inhoud) goed afgesloten en rond 23:30 uur werden de containers veilig geacht. De brandweer heeft deze aan de gemeente Zuidplas overgedragen, die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van deze IBC’s van de openbare weg.

Het is niet de eerste keer dat er drugsafval op straat ligt in Zuidplas. In 2020 was er een spoor van 15 kilometer aan drugsafval door de gemeente gevonden. Dit moest toen door de gemeente schoongemaakt worden, op kosten van de inwoners.

fotograaf: Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs
Advertentie