8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Nagenieten van schaatspret in Zuidplas

De afgelopen dagen stonden in het teken van schaatspret in Zuidplas. Overal waar je maar kon kijken werd er geschaatst op sloten, vijvers of grotere wateren zoals de Roeibaan en de Rotte. Het ijs van de Ringvaat was te dun en de Hollandsche IJssel was niet dicht. Op twee van de drie officiële ijsbanen in de gemeente was het gezellig druk.

In de Hennipgaarde in Zevenhuizen kon als eerste geschaatst worden door hard werk van de Zevenhuizensche IJsclub. Hier was koffie, thee en chocolademelk, een toilet en een vuurkorf om aan op te warmen. Verderop op de roeibaan waren ook veel schaatsers vinden, net als op de wateren erom heen. Langs de Slingerkade stonden veel voertuigen geparkeerd in de berm ondanks een nagenoeg lege parkeerplaats verderop.

Maar ondanks dat er op de roeibaan en op de Rotte geen controle van het ijs was, werd er volop genoten van donker strak ijs. Op de Rotte werden er grote schaatsende knuffels gesignaleerd.

In Moerkapelle waren veel schaatsers te vinden op de Ringvaart en op kleinere slootjes. In Moordrecht was de ijsbaan van de Moordrechtse IJsclub open. Deze ijsbaan aan de Leliestraat moet een dikte van 9 cm hebben en dat werd bereikt op zondag.

De officiele schaatsbaan in Park Hitland bleef groen deze dagen. Het recreatieschap had niet het idee dat er serieuze vorst kwam en had daarom niet besloten de ijsbaan vol te laten lopen met water. Op 15 december werd bijvoorbeeld het gras nog gemaaid. Op de sloten en vijvers werd inhet dorp echter overal geschaatst zoals op de vijver van het Vijverzicht.

Advertentie