8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

PostNL met gemeente Zuidplas in overleg om post- en pakjesautomaat

PostNL gaat snel met gemeente Zuidplas in overleg over de overlast voor de PostNL automaat aan het Koningin Emmahof te bespreken. Dat laat een woordvoerder van PostNL weten na vragen van Gouwe IJssel Nieuws.

De woordvoerder van PostNL was niet op de hoogte van de overlast waarover de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP schriftelijke vragen had gesteld. De automaat, die 24 uur perdag en 7 dagen per week open is, ligt in een hek van de KPN Telefooncentrale daar aan een stukje doodlopende weg. Een bord “Doodlopende weg” is er niet geplaatst door de gemeente.

“Via berichten in de media hebben we begrepen dat het plantsoen dat naast deze pakket- en briefautomaat in Nieuwerkerk aan den IJssel ligt, beschadigd lijkt te zijn” legt PostNL uit. Afgelopen week verscheen een artikel in het AD Rotterdam Oost over de situatie. Maar PostNL wi zo snel mogelijk kijken hoe de overlast aangepat gaat worden : “We bekijken nu wat hier de oorzaak van is. Ook gaan we zo snel mogelijk met de gemeente in gesprek om een passende oplossing te vinden.” aldus de woordvoerder.

Raadslid Ard Bakker en commissielid Robin Versluis stelde namens ChristenUnie/SGP vragen aanhet college van B&W. De politici vinden dat dit onveilige situaties oplevert wanneer er meerdere mensen hier tegelijk pakketjes ophalen met de auto en vragen wat de gemeente er aan gaat doen. Daarnaast vraagt men zich af of er in Zuidplas meer van dit soort afhaalpunten komt.

Een andere vraag is of de gemeente dit soort punten bepaald waar ze komen en of er een omgevingsvergunning is verleend voor deze automaat aan in Nieuwerkerk. Raadslid Bakker heeft zich in de gemeenteraad al meerdere keren geirriteerd over dat de gemeente niets kan doen aan het ontbreken van een PostNL brievenbus in zijn woonwijk Koningskwartier.

PostNL laat weten dat zij bepalen dat bepalen waar de automaten worden geplaatst, buiten de discussie van omgevingsvergunningen, met de volgende factoren : het aantal pakketten dat bezorgd wordt in de betreffende gemeente of wijk, hoe vaak mensen al dan niet thuis zijn en de aanwezigheid van een alternatieve locatie zoals een postkantoor in de buurt met ruime openingstijden.

Volgens het bestemmingsplan valt het KPN gebouw onder nutsvoorziening, of een brievenbus daar ook onder valt is nog maar de vraag, in 2014 oordeelde de Hoge Raad dat onder een nutsvoorziening infrastructurele voorzieningen ten behoeve van gas, water, elektriciteit en telecommunicatie moeten worden begrepen.

Advertentie