8.5 C
New York
woensdag 8 mei 2024

PostNL lijkt nieuwbouwwijken over te slaan met brievenbussen in Zuidplas en Waddinxveen

PostNL zet geen nieuwe brievenbussen in nieuwbouwwijken neer. Dat blijkt uit een rondgang op de website van de postorganisatie waar de brievenbussen zich bevinden. In Moerkapelle (Jonge Veenen), Moordrecht (Brinckhorst), Nieuwerkerk aan den IJssel (Esse Zoom laag), Waddinxveen (Triangel) en Zevenhuizen (Koningskwartier) zijn geen zogenaamde oranje straatbussen neergezet.

In de gemeenteraad van Zuidplas heeft raadslid Ard Bakker, zelf inwoner van het Koningskwartier, al twee keer gevraagd of de gemeente hier iets in kan betekenen maar volgens de Postwet en Postregeling gaat PostNL hierover. PostNL moet wel zich aan eisen houden met betrekking van de wijziging van het postbesluit 2009 in 2015. Niet gemeenten maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet hierop toezien.

PostNL houdt zich, op een klein stukje van het Koningskwartier na, aan de regel “in woonkernen met meer dan 5.000 inwoners binnen een straal van 1.000 meter een voor het publiek bestemde brievenbus is“. Voor alle andere wijken is de afstand niet (soms net niet) deze kilometer maar lijkt de postverspreider niet te willen investeren. Wie hier niet mee eens, kan volgens de ACM een klacht indienen bij PostNL of als men er niet uitkomt, een klacht bij de consuwijzer van het ACM indienen.

Afgelopen week was er discussie over een post en pakkettenautomaat in de Nieuwerkerkse Oranjebuurt. Hierin zit wel een brievenbus verwerkt en daarom was een brievenbus in de wijk Esse weggehaald tot teleurstelling van de bewoners.

Klein hoekje in het oosten van het Koningskwartier voldoet niet aan de kilometer norm
Advertentie