8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Commissie slikt kort door de bocht antwoorden gebiedspaspoort Zevenhuizen niet

De raadscommissie Ruimtelijke plannen nam geen genoegen met de ‘kort door de bocht’ manier van antwoorden van wethouder Klovert. De commissie sprak over het gebiedspaspoort Zevenhuizen en had nog veel technische vragen.

Toen na de eerste termijn veel vragen niet werden beantwoord, volgde een schorsing voor onderling overleg. Vooral raadslid Molenaar (ChristenUnie/SGP) vond dat wethouder Klovert inhoudelijk moest reageren op de vele vragen die commissieleden had en de beantwoording zo niet acceptabel was. Hierna ging de wethouder, na overleg met zijn ambtenaren, alsnog de technische vragen beantwoorden. Vragen die niet direct beantwoord konden worden, komen schriftelijk naar de commissieleden.

De partijen waren licht tot zeer positief over de manier waarop het gebiedspaspoort tot stand was gekomen. Een sterk stukje participatie met wel duur prijskaartje noemde Karreman (VVD) het. Ruitenberg (PvdA/GroenLinks) en Jansen (CDA) hadden wel wat vraagtekens over communicatie en dat er nu het al ter besluitvorming lag, er nog een enquête wordt gehouden. Commissielid Molenaar vroeg inhoudelijk waarom boerderij Voorzorg er instond, volgens hem had de gemeenteraad hier nog niks over besloten. Belterman (SP) benoemde de zorg dat plekken van jongeren soms door bewoners worden voorkomen en Adriaanse (D66) roemde vooral de manier waarop jongeren ook een stem hadden gekregen in het paspoort.

Wethouder Klovert benadrukte dat maar weinig gemeenten het gebiedspaspoort zo uitgebreid oppakken zoals Zuidplas dat heeft gedaan. Het is een samenvatting van wat de Zevenhuizenaren willen en natuurlijk kan niet alles worden opgepakt. Veel zaken die in het gebiedspaspoort zijn niet nieuw voor de raad, dit komt al in het Perspectief Ruimtelijke Ontwikkeling (PRO) voor of zijn al lopende plannen. Klovert stelt dat als er dingen naar voren waren gekomen die de raad of college niet hadden geweten, het veel erger was geweest.

Volgens de wethouder moet de gemeenteraad de bewaker zijn van de uitvoering van de plannen. Dat het wel geld kost geeft hij toe maar het is volgens hem geen cent te veel! Diverse commissieleden vragen zich af wat de status is van het gebiedspaspoort. De wethouder legt uit dat het uiteraard gewijzigd kan worden door amendementen of moties maar het blijft wel de samenvatting wat Zevenhuizen heeft ingebracht.

Na de beantwoording van de vragen en de extra uitleg vond de commissie het rijp voor de behandeling in de gemeenteraad op 24 januari. De niet beantwoorde vragen zijn dan op tijd schriftelijk beantwoord zegde de wethouder toe.

Advertentie