8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

VVD vragen over afgesloten wijk na brand in Moerkapelle

VVD raadslid Sigrid Bueving heeft schriftelijke vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de Koningsspil in de Moerkapelse wijk Jonge Veenen. De Koningsspil is de enige ontsluitingsweg van de nieuwbouwwijk en tijdens een brand op 3 januari was deze weg verspert door brandweervoertuigen.

Bueving legt uit : “In de vroege ochtend van 3 januari brak er brand uit in een woning aan de Koningsspil in Moerkapelle. De brandweer was snel ter plaatse, evenals de politie. Door deze voertuigen werd de Koningsspil net ten noorden van de aansluiting met de Jonkheer vd Wellstraat afgesloten. Gevolg was dat verkeer de wijk niet meer uit kon, de wijk is immers ontsloten met slechts één ontsluitingsweg. Op het fietspad in het zogenaamde parkje staan paaltjes, waardoor het verkeer daar niet langs kon, de politie kon deze niet weghalen. Toevallig was er een bewoner ter plaatse die dit wel kon en is het verkeer via het parkje omgeleid. Dit is echter een fiets en voetgangersroute en leidde tot gevaarlijke situaties. Dit buiten het feit dat men de wijk helemaal niet in of uit had gekund als de wijkbewoner in kwestie er niet was geweest“.

Volgens Bueving staat er ook in het nieuwe bestemmingsplan weer één weg voor ontsluiting. Tijdens de behandeling heeft de VVD al aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de wijk. “Wij snappen de zorgen van de bewoners van de Koningsspil over de verkeersdrukte tijdens de starttijden van de school, maar zijn van mening dat de veiligheid van alle bewoners van de wijk voorop staat” legt het raadslid uit.

Ze vraagt aan het college van B&W of de mening delen dat de wijk idealiter twee ontsluitingswegen heeft en vraagt of het college bereid is om nu en in de toekomst deze twee ontsluitingswegen te borgen. Volgens Bueving kan dit bijvoorbeeld door instellen van eenrichtingsverkeer bij de overvang van de Koningsspil naar fase 4 van de wijk. Ze vraagt een reactie op dit idee van het college.

Advertentie