8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Gouda, Waddinxveen en Zuidplas krijgen de laatste miljoenen van het Gouwe Park

De gemeenschappelijke regeling voor de ontwikkeling in het Gouwe Park is definitief gestopt per 1 januari. Deze regeling heeft jarenlang de ontwikkeling van het bedrijventerrein geleid en nadat in 2022 de laatste gronden verkocht werden, kan de stekker eruit. Het beheer ligt nu bij de VVE en bij de gemeente Zuidplas.

De regeling was een samenwerking tussen de gemeenten Gouda, Waddinxveen en Zuidplas met burgemeester Weber (Zuidplas) als voorzitter. Nu alle gronden zijn verkocht, kan de eindbalans worden opgemaakt. Uit deze balansworden de laatste winsten uitgekeerd aan de deelnemnde gemeenten. Eerder al hadden de drie gemeenten elk een voorschot gehad van 3 miljoen euro. In de laatste jaarrekening is terug te lezen dat Waddinxveen en Gouda elk nog € 1.512.917,52 uitgekeerd.

Omdat de gemeente Zuidplas nog in de toekomst nog ruim 3 ton aan inkomsten krijgt van de reclamemast, is de uitkering vanuit de opheffing van het Gouwe Park € 1.183.775,52. De gemeente had deze bedragen eerder al wel opgenomen in de begroting.

In het gebied, officïeel in Moordrecht, gemeente Zuidplas, zijn grote bedrijven gevestigd die langs de A12 een zichtlocatie hebben of de ruimte hebben gepakt voor bedrijfsvergroting. In de plannen voor het middengebied is er inmiddels een Gouwe Park II opgetekend welke ten westen zal komen tot aan de spoorlijnen, waar nu nog weilanden liggen. Deze ontwikkeling wordt alleen gedaan door de gemeente Zuidplas.

Advertentie