8.5 C
New York
dinsdag 21 mei 2024

Hoogheemraadschap zet extra pompen in

In de afgelopen dagen is er veel regen gevallen en op sommige locaties viel meer dan 50 mm. De komende dagen wordt nog meer neerslag verwacht. De gemalen in gebied van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard draaien dan ook volop om al deze regen af te voeren. Alle regen die nu valt, wordt door de bodem niet meer opgenomen en voeren we zo snel mogelijk af om wateroverlast te voorkomen.

Het hoogheemraadschap neemt extra maatregelen om de waterpeilen in de sloten laag te houden en/of te krijgen. Men heeft vier extra pompen geplaatst om meer water af te voeren. Bij het recreatiegebied Hitland op de grens van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel hebben we twee extra pompen geplaatst. Deze pompen kunnen wel voor geluidsoverlast zorgen.

In de Krimpenerwaard stijgt het water in de sloten en komt op sommige plaatsen over de weg heen. Dit is te zien op de Gouderakse Tiendweg. We hebben in dit gebied ook een pomp geplaatst en een pomp in Haastrecht.

Schieland en de Krimpenerwaard houdt de watersituatie in ons gebied het komend weekend goed in de gaten. Als het nodig is, neemt men extra maatregelen.

Advertentie