8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Zuid-Hollandse kinderburgemeesters schrijven eerste Provinciaal Kinderakkoord

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten doen aan het provinciaal bestuur van de provincie. De provincie heeft de vertegenwoordigers van de kinderen uitgenodigd om te luisteren wat er onder hen speelt.

Nadat zij welkom zijn geheten door de commissaris van de Koning Jaap Smit zijn de kinderburgemeesters aan de slag gegaan om te werken aan het akkoord. Zelf hebben ze gekozen voor drie thema’s: Natuur, Wonen en Vervoer. Centraal staan de vragen: Wat zijn je zorgen, wat zijn volgens jou oplossingen en wat heb je nodig om dat te realiseren?

Gedeputeerde Berend Potjer heeft het akkoord met daarin de aanbevelingen en wensen in ontvangst genomen. Potjer gaf daarbij aan dat het Provinciaal Kinderakkoord aan de formateur van het nieuwe provinciebestuur wordt gegeven. Zo wordt er ook geluisterd naar de wensen van de Zuid-Hollandse kinderen, hoewel zij nog niet mogen stemmen over hun toekomst bij de provinciale verkiezingen op 15 maart. Volgens Potjer bevat het plan mooie aanknopingspunten waar een toekomstig provinciebestuur mee aan de slag kan gaan.

Lees hier het kinderburgemeesters akkoord

Advertentie