8.5 C
New York
dinsdag 25 juni 2024

Gemeente Zuidplas wil tijdelijke klaslokalen in het IJsselpark Nieuwerkerk

De gemeente Zuidplas heeft plannen om in het IJsselpark tijdelijke klaslokalen te bouwen voor de wijk Zuidplas. Op dit moment zijn de scholen aan het Goudmos (Prins Willem Alexanderschool) en het Kroonkruid (Gideonschool en de Wingerd) aan het einde van de levensduur en is dit concept de oplossing volgens het college van B&W.

Vandaag ontvingen de omwonenden van het IJsselpark een brief van de gemeente waarin deze plannen bekend worden gemaakt. In de brief wordt al gesproken van een oplevering van de tijdelijke bebouwing medio 2024. De PWA is de eerste school die naar het IJsselpark zal verhuizen.

De locatie van de PWA aan het Goudmos kan dan worden gesloopt en met een circulaire school een voorlopige oplossing op die locatie te bouwen. Na de PWA wordt het gebouw waar de Gideonschool en de Wingerd gesloopt en vervangen voor een circulair gebouw. Volgens een informatienota aan de gemeenteraad kan er op deze manier tijd worden gewonnen om te kijken naar een permanente oplossing. : “Context is dat nieuwbouw voor drie scholen tegelijk de kans biedt integraal opnieuw te kijken wat een goede plek in de wijk zou zijn. Voor het onderwijs, voor verkeer, en voor de ruimtelijke kwaliteit van de wijk. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar de mogelijkheid om onderwijs te clusteren in het IJsselpark en naar de invulling van de eventuele vrijkomende locaties“.

Met het vaststellen van de zomernota wordt het krediet wat nodig is vastgesteld. “De investering in de circulaire nieuwbouw is in principe niet afhankelijk van de exacte locatie. “De kredietaanvraag vervangende nieuwbouw en daarmee samenhangend het hele proces van enkel en alleen de vastgoedontwikkeling hoeft daarom niet te wachten” laat het college weten.

Advertentie