8.5 C
New York
dinsdag 28 maart 2023

Arriva laat waar kan bussen rijden tijdens OV staking deze week

In de regio Zuidplas-Waddinxveen rijden weinig bussen van streekvervoerder Arriva. Dat blijkt op de eerste ochtend van de vijfdaagse staking die door vakbonden FNV en CNV is uitgeroepen. Ondanks de actiebereidheid van de chauffeurs rijden er wel bussen.

Arriva wil daar waar het kan, toch de bussen laten rijden om zo gestrande reizigers te vervoeren. De staking gaat over een looneis waar de streekvervoerders en de vakbonden niet over eens worden, de vakbonden hebben een hogere eis en willen ook betere regelingen voor de chauffeurs dan dat de vervoerders bieden.

Wie op reis gaat, kan vooraf het beste via een reisplanner kijken of de bus rijdt. De treinen van NS en R-Net rijden wel net als de buurtbussen van Arriva rond Gouda. Bij de RET bus, EBS en Synthus vallen ook bussen uit. De metro en de tram van de RET staken niet.

Advertentie