8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Veel kandidaten uit Zuidplas voor waterschapsverkiezingen

Maar liefst 12% van de kandidaten voor de verkiezingen voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard komt uit de gemeente Zuidplas. Een veel kleiner percentage komt uit Waddinxveen, dat ook maar voor een deel in het hoogheemraadschap ligt.

Vooral de partij Ons-Platteland valt op, hier zijn 10 van de 34 kandidaten afkomstig uit de gemeente Zuidplas, terwijl deze partij vorige keer slechts 1 zetel haalde. De ChristenUnie/SGP heeft 5 kandidaten uit Zuidplas, waarvan de lijsttrekker en de nummer 2 uit Moerkapelle komen. Een ander bestuurslid uit Zuidplas, voormalig wethouder Arjen Hazelebach, staat op plek nummer 2 van PvdA.

Bij het CDA zien we naast Hans van Leeuwen ook oud-wethouder Jan Verbeek en huidige wethouder Wybe Zijlstra op de lijst staan. Bij de BoerBurgerBeweging staan een kandidaat uit Moordrecht op de lijst, bij GOUD staat een kandidaat uit Nieuwerkerk, maar beiden op een niet verkiesbare plaats.

De VVD heeft wel een kandidaat uit Waddinxveen, maar niet in Zuidplas, bij de Partij voor de Dieren, JA21, BVNL en 50plus staan geen kandidaten uit Zuidplas. Bij Water Natuurlijk zien we D66-raadslid Mark Claveaux op de lijst terug. In totaal doen er 13 partijen mee aan de verkiezingen, 9 zetels worden niet verkozen maar verdeeld.

Voor de zwevende kiezer is een stemhulp opgesteld : https://hhsk.mijnstem.nl/

Advertentie