8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Ontknoping nieuwe winkel in oude bibliotheek in Reigerhof Nieuwerkerk nabij

Nu de vestiging van de Intertoys in de Reigerhof moet gaan sluiten en er een omgevingsvergunning is aangevraagd om de ruimte van de bibliotheek over te mogen zetten naar de bestemming voor commerciĆ«le ruimten komt weer de vraag : “Wat komt er?”

Al jaren gaat het verhaal rond dat er een vestiging van de Action gaat komen maar navraag door Gouwe IJssel Nieuws levert niets op. Woordvoerder Frans van Rutten van Action laat weten dat het eerder gegeven antwoord uit juli 2021 nog steeds van kracht is “We onderzoeken de mogelijkheden maar dan zijn we nog heel ver af van een keuze. Op dit moment hebben we dan ook geen concreet voornemen om ons daar te vestigen“. Met dit antwoord lijkt Action te ontkennen dat ze zich gaan vestigen in Nieuwerkerk.

Op dit moment hebben we dan ook geen concreet voornemen om ons daar te vestigen

Woordvoerder Action

Maar de eigenaar van winkelcentrum de Reigerhof heeft wel het huurcontract opgezegd met de Intertoys volgens nieuwssite Zuidplas Online. Begin maart sluit de speelgoedwinkel voorgoed. Die vestiging ligt precies onder de 1.100 mĀ² van de voormalige bibliotheek en zou voor bijvoorbeeld een lift of roltrap gebruikt kunnen worden. Op de populaire Facebookgroep Je bent Nieuwerkerker waren de reacties vooral teleurgesteld en boos op het verplichte vertrek van Intertoys.

Sanne van Bergen van Multi Netherlands gaf vorige week in haar antwoord op vragen van deze nieuwssite wel een cliffhanger “Het is nog net iets te vroeg om antwoord te geven op uw vragen. Ik verwacht dit binnen nu en 2 weken te kunnen doen“. Multi Netherlands beheert de Reigerhof in opdracht van eigenaar Harbert Management Corporation, welke het winkelcentrum een aantal jaren geleden kocht van Dela.

Het is nog net iets te vroeg om antwoord te geven

Beheerder Multi Netherlands

De ruimte van 1.100 mĀ² kwam in begin 2017 leeg te staan na het vertrek van de kringloopwinkel aldaar. Omdat de gemeente door een wurgcontractĀ verplicht de huur moest betalen na het faillissement van de bibliotheek, mocht de kringloop van voormalig wethouder van Woudenberg de contractperiode proberen zich te ontwikkelen. Dit liep in februari 2017 af en de gevraagde huur was te hoog voor de kringloopwinkel en vertrok. Hiermee staat de bibliotheek nu al 6 jaar leeg. Andere mogelijke winkels zouden bijvoorbeeld een Big Bazar of Lidl kunnen zijn. Gouwe IJssel Nieuws blijft het dossier op de voet volgen

Advertentie