8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Waddinxveen en Capelle stellen 1 euro per inwoner beschikbaar aan ramp in Turkije en Syrië

Zowel de gemeente Waddinxveen als de gemeente Capelle aan den IJssel stellen 1 euro per inwoner beschikbaar voor Giro 555.  Deze bijdrage is voor de eerste nood, zoals drinkwater, medische hulpmiddelen en tenten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

“De beelden die we zien van het leed in Turkije en Syrië zijn ingrijpend. We leven mee met iedereen die op welke manier dan ook getroffen is door deze natuurramp of erbij betrokken is” laat burgemeester Nieuwenhuis van Waddinxveen weten. Voor Waddinxveen wordt een bedrag van € 32.725 overgemaakt.

Capelle aan den IJssel maakt € 67.576 over aan giro 555 van de gezamelijke hulporganisaties. Burgemeester Peter Oskam betuigt namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad steun aan alle getroffenen in het gebied. “Een ramp van ongekende omvang heeft Turkije en Syrië getroffen. Afschuwelijk voor de mensen daar die nu geholpen moeten worden met noodhulp en geld voor wederopbouw. Het leed is ook voelbaar in onze stad en de Turkse en Syrische gemeenschap in Capelle met familie in het getroffen gebied. Ook naar hen gaan onze gedachten uit“.

Zuidplas niet bekend

Dit gebaar wordt door veel gemeenten gedaan behalve in Zuidplas tot nu toe. De vraag van Gouwe IJssel Nieuws aan de gemeentelijke woordvoerder of ook Zuidplas mee gaat doen wacht nog op antwoord. Wel is de opbrengst van de Tweedekanswinkel in Moerkapelle op zaterdag 11 februari geheel voor giro 555.

Advertentie