8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

VVD Zuidplas stelt vragen over plannen scholenbouw in IJsselpark Nieuwerkerk

De VVD in de gemeenteraad van Zuidplas heeft schriftelijke vragen gesteld over het plan om tijdelijke en misschien zelfs permanente scholenbouw te gaan ontwikkelen in het IJsselpark in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Raadslid Ferry van Wijnen heeft het plan vernomen uit de informatienota die afgelopen week is verstuurd naar de gemeenteraad. Omdat het plan nog niet in de gemeenteraad is behandeld, heeft van Wijnen diverse vragen gesteld aan het college van B&W.

Hij is zeker niet tegen goede scholen maar heeft zijn bedenkingen tegen de keuze: “Ik begrijp heel goed dat bewoners en gebruikers van het park er niet op zitten te wachten, maar goede schoolhuisvesting is heel belangrijk. De vraag is wel of dit dan de juiste locatie en de enige mogelijkheid is. Daarom eerst maar even alle informatie op tafel, dan kijken we verder”.

Van Wijnen wil weten wanneer het nu duidelijk wordt of het park tijdelijk c.q. permanent gebruikt gaat worden en of er de afgelopen tijd ook andere locaties zijn onderzocht. Het liberale raadslid vraagt zich af of een schoolgebouw wel past in het bestemmingsplan en op welke plek in het park de school dan zou moeten komen. Hij wil ook weten hoe en waar het college de ontsluiting voor ogen heeft. De IJssellaan is nu een fietspad waar alleen de bus toegang heeft.

Advertentie