8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Albert Heijn vraagt omgevingsvergunning aan in Zevenhuizen voor supermarkt Swanlaweg

De Albert Heijn heeft een omgevingsvergunning aangevraagd bij de ODMH voor de vestiging van een supermarkt aan de Swanlaweg waar nu de bedrijven Van Rijs en Droomvlucht zitten. Dat laat het college van B&W weten aan de gemeenteraad.

Volgens het college wordt de aanvraag in behandeling genomen zoals elke andere aanvraag en wordt beoordeeld op basis van het vigerende bestemmingsplan en aanverwant beleid. Indien passend wordt de vergunning verleend. In het vigerende bestemminsplan is detailhandel niet specifiek genoemd, maar in de regels staat geen verbod. Daarmee lijkt de weg wel vrij.

In een eerder rapport over de mogelijke locaties van een tweede supermarkt is deze locatie wel onderzocht maar viel af in het onderzoek, alleen de financiële haalbaarheid scoorde een voldoende volgens de onderzoekers

Bron : Scenariostudie tweede supermarkt Zevenhuizen / gemeente Zuidplas

De gemeenteraad heeft uiteindelijk besloten om andere locaties verder te onderzoeken zoals meerder locaties langs de Zuidplasweg en de oude schoollocatie in het Koningskwartier. Hangende behandeling van de aanvraag van de omgevingsvergunning worden de onderzoeken genoemd in de moties rondom de supermarktlocaties vanuit het gebiedspaspoort Zevenhuizen en PRO opgeschort.

Advertentie